Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα καταναλωσης φρούτων στα σχολεία

Δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος το οποίο θα υλοποιηθεί στους πρώην Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφορά σε 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Γιάννης Κουτσούκος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαική αυτή πρωτοβουλία για δύο λόγους " Πρώτον , η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων , καταπολεμά την παχυσαρκία και περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει τη διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση των παραγωγών μας.
Τέλος αναφέρεται οτι το προσεχές διάστημααναμένεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός, ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας εκτέλεσης του έργου.
Πηγή: Φρουτονέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου