Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η βρώμη, σύμμαχος για την μείωση της χοληστερόλης

Στη προσπάθεια για έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, μια μοναδική τροφή, η βρώμη, φαίνεται να αποτελεί ένα πρώτης τάξης σύμμαχο, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 γρ. β-γλυκανών (οι «ευεργετικές» φυτικές ίνες της βρώμης) μπορεί να οδηγήσει σε μείωση έως και 2% των επιπέδων της χοληστερόλης, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό του Αμερικανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (J Am Diet Assoc. 2010 Feb;110(2):205-14) έδειξε ότι η κατανάλωση βρώμης στο πλαίσιο μιας δίαιτας αδυνατίσματος, προσφέρει περισσότερα οφέλη τόσο στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, όσο και στη μείωση της περιφέρειας σε πόντους, από ότι μια δίαιτα αδυνατίσματος που δεν δίνει έμφαση στις πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές.

Η ποσότητα κατανάλωσης β-γλυκανών στη μελέτη αφορούσε στα 3 γρ., ποσό που μπορεί να προσλάβει κάποιος από 2 μερίδες (45 γρ.η κάθε μια) νιφάδων βρώμης.

Source :health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου