Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Ελληνική Αγροτική Ανάπτυξη

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ -ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ

18-4-2015 ΧΙΟΣ

ΧΡΙCTOC ANECTH !

Έχουσα υπ'όψιν τρεις ρήσεις προχείρως :
A) " Αισχρόν εστί σιγάν Ελλάδος πάσης αδικουμένης"
Β) " Όταν μου πειράζουν τη πατρίδα μου θα ομιλήσω , θα ενεργήσω... κι' άς μου κάνουν ό,τι θέλουν" ( Απομνημ. του Μακρυγιάννη)
Γ) " Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε  βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες . Ίσως έτσι βάλουν μυαλό. Εννοώ δηλαδή να τους πλήξουμε στη Γλώσσα , στη Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα , ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προόδου τους , διακρίσεως και κυριαρχίας, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ!! " ( Χένρι Κίσσινγκερ , πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνος πραξικοπήματος στη Κύπρο - εδημοσιεύθη στην TURKISH DAILY στις 7 Φεβρουαρίου 1997).
Από τον πρόλογο του ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ του Αντώνη Αντωνάκου "..... καταλήγω στην σκέψη πως τίποτα δεν γίνεται τυχαίως , ειδικά εδώ στην Ελλάδα απ' όπου ξεκινά το ΠΕΙΡΑΜΑ της Παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων , το οποίον δηλαδή έχει ξεκινήσει προ πολλού αργά, μεθοδικά, υπογείως, υπούλως και τώρα είναι πια οφθαλμοφανές και όλοι έχουμε ευθύνες , έστω και ολίγες, εμείς οι κοινοί θνητοί. Αυτό που πλήττεται τι είναι ; το ΦΩΣ, τουτ' έστιν το δίπτυχον : ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"

Όλα αυτά με απασχολούν εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου. Παντού απαξίωσις , ισοπέδωσις των ηρώων, των πάντων, μηδενισμός , υλισμός, αφελληνισμός, αθεϊσμός !
Ήδη τα προβάλλουν αυτά στις τρυφερές παιδικές ψυχές από τις πρώτες τάξεις μέσα στα σχολικά βιβλία, τα αισχρά κατά τον δάσκαλο - θεολόγο Δημ. Νατσιό ( βλέπε εκτενείς σχετικές ομιλίες & εκπομπές του στο διαδίκτυο σε κάποιες από τις οποίες είναι καλεσμένος και ο άλλος μεγάλος πνευματικός ανήρ - παρήγορον που τον έχομεν στη κυβέρνησιν- ο κύριος Κ. Ζουράρις)
Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας μικρόψυχα και κατ' επέκτασιν μικρόψυχον τον λαό μας, λέει ο Σαράντος Καργάκος.
Ο κύριος Ζουράρις λοιπόν χαρακτηρίζει αυτά τα βιβλία περιοδικά ποικίλης ύλης με εικονίδια και μικροσκοπικά γράμματα , πολλές φορές προσθέτω εγώ που δεν τα βγάζω ούτε με γυαλιά , χωρίς νόημα, συνοχή και αλληλουχία θέματα. Εκπλήσσεται με τη διδασκαλία της προστακτικής, μέσα από οδηγίες χρήσεως καφετιέρας! Επίσης τονίζει ιδιαιτέρως την απουσία των δημοτικών τραγουδιών και υπόσχεται να κάνει αγώνα γι' αυτό στη Βουλή . Ίδωμεν! Θα είμεθα ευγνώμονες. Εδώ παραθέτω την εργασία ενός γονέως ( από εκπομπή Δ. Νάτσιου) για λογαριασμόν του παιδιού του σε άσκηση της Α! τάξεως που εζητούσε νανούρισμα για ένα χταπόδι. Ιδού είναι καταπληκτικό και λίαν εποικοδομητικό
                                               " Μαλακιονανούρισμα"
                                                  Κοιμήσου χταποδάκι μου, χταπόδι , νάνι - νάνι
                                                  κι' εγώ για σένα ετοίμασα το πιο τρανό τηγάνι
                                                  Κοιμήσου και παρήγγειλα τ' αλατοπίπερά σου
                                                  τα λάδια σου , τα ξύδια σου και τα μυρωδικά σου.
                                                  Της θάλασσας τα ρεύματα να'ρθουν να σε λικνίσουν
                                                  γλυκά μες στο θαλάμι σου και να σ' αποκοιμήσουν
                                                   καθώς αποκοιμήθηκαν οι νόες οι μεγάλοι
                                                   που φέραν τη παιδεία μας , σε τούτο εδώ το χάλι.

Ο γιος μου πηγαίνει Β! Δημοτικού, ο οποίος έχων μια καλή προπαρασκευή από εμέ, προπαιδεία θα έλεγα, από τα δυό του χρόνια με δημοτικά τραγούδια, ποιήματα μεγάλων μας ποιητών, αρχαίες λέξεις- Γ! κλίσιν-, αρχαία αποφθέγματα που έχουν διαχρονικήν εφαρμογήν και ηθικά διδάγματα και άλλα, απεχθάνεται αυτό το χάλι και αντιδρά στο διάβασμα και γράψιμο.
Έχουν καταφέρει να μισούν τα παιδιά το σχολείον και την " παιδεία", εκπαίδευσι τη λένε τώρα ( εκπαιδεύεις και τα ζώα βεβαίως) η οποία συντελείται μέσα από συνταγές ιατρικής, μαγειρικής, εισιτήρια , ταξίδια , αποδείξεις αγορών, αγγελίες , γραμμωτό κώδικα προϊόντων..... Άχρηστα, σαχλά, πολλές πληροφορίες , όχι γνώσεις και μάλιστα σύμφωνες με το πνευματικόν και ηλικιακόν επίπεδον.
Κάποιες παρατηρήσεις : Στο βιβλίον περιβάλλοντος εικονίζονται τελετές αόριστες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αχταρμά με καθολικόν ναόν, συναγωγή, τζαμί ( βλέπε Πανθρησκεία). Γνωριμία των παιδιών με ιερέα μέσα από ανέκδοτον . Εύγε !
Η προσευχή απούσα από το αναγνωστικόν, συγγνώμη την " γλώσσα" αόριστα..τώρα μοσχαρίσια, αρνίσια , δεν κατάλαβα.
Υπάρχει όμως πολυπολιτισμική προσευχή! Παντού εικόνες παιδιών από την αλλοδαπή ακόμα και στα μαθηματικά και όχι σε μάθημα της Γεωγραφίας, όπως θα ήταν το φυσιολογικόν.
Πρέπει να συνηθίζουν από μικρά την εισβολή των λαθρομεταναστών ( βλέπε σχέδιο Δεβώρα). Σε καμία χώρα δεν προσαρμόζουν τη παιδεία τους σύμφωνα με τους μετανάστες.
Λόγος για δικαιώματα παιδιού από την Α! τάξη πριν ακόμα μάθουν τις υποχρεώσεις του , ηθικές και πρακτικές , γι' αυτό γίνονται ίσως άπληστα και αναρχικά. Απουσία μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών, που και που ευτυχώς κανένας Ελύτης ή Παπαντωνίου.
Εχομεν όμως αυτό το " μεγαλειώδες" κείμενον : Κυλιόμενον πεζοδρόμιον -  Αλβανού συγγραφέως.
Σύγκρισις του ιστορικού ΟΧΙ με τον " ηρωϊσμόν ενός νάνου. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ πουθενά ; Πως διαμορφώνεται ; " Α ! να χαθείς οπισθοδρομικό φασιστόμουτρο" θα πει κάποιος ευσυνείδητος " προοδευτικός" εκσυγχρονιστής. - Μια Παγκόσμια Κοινότητα είμεθα. Ποια νομίζεις ότι είσαι ; Ένας αριθμός μέσα στη μάζα " προβάτων".
Πρέπει να αισθάνεσαι ένοχη για ό,τι σπουδαίον και οικουμενικόν και πανανθρώπινον είπαν και έκαναν οι πρόγονοί σου, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΣΟΦΟΙ - ΟΧΙ εσύ που είσαι ανάξιος ανήμπορος απόγονος-θεατής που λόγω " τεχνητής" οικονομικής τρομοκρατίας κατήντησες " σκυφτός για το χαράτσι...και των Ευρωπαίων περίγελως και των Αρχαίων παλιάτσος" και ξεχνάς προ πολλού το " άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες", διότι είναι βολικόν να μην σου μαθαίνουν τις διδακτικές παρακαταθήκες σου ! Να αισθάνεσαι ένοχη που δεν " άφησες καταραμένε Έλληνα τίποτα να εύρουν οι άλλοι λαοί και σε ευρίσκουν παντού μπροστάρη", γι' αυτό, επειδή τα είπες όλα ο σπουδαίος Σίλλερ, ο Γερμανός ποιητής, φιλόλογος κλπ., νοιώθει ασήμαντος και  μηδενικός και ζητά να τον αφήσουν στη δυστυχία του !
Μετά λοιπόν από την αποβλάκωσιν των παιδιών απ' όλα αυτά και ενός ολοκλήρου λαού και την σιωπηρή αποδοχή τους ( με λίγες μη προβαλλόμενες φωτεινές εξαιρέσεις - ας είναι καλά το διαδίκτυον , για πόσο άραγε ; ) επανέρχεται η κάρτα του πολίτου η οποία έχει ψηφισθεί σε σχετικόν νομοσχέδιον και από τους 300 της Ελληνικής ; Βουλής ( αριστερούς, δεξιούς, πρασίνους, πρασινογαλάζιους, ροζ, μαύρους...)
Αχ ! Ξύπνα καημένε μου ραγιά , που δεν κατάλαβες ακόμα πως πίσω απ' όλους αυτούς υπάρχουν τα ΙΔΙΑ αφεντικά που έχουν συγκεκριμένα ονόματα- αρκεί να ξετυλίξεις τον μίτο για να βγης από τον λαβύρινθον- με κοινόν παρονομαστή : να σε δέσουν για τα καλά στο άρμα της Ηλεκτρονικής Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως ! Τι σε ταϊζουν ;  Τι σε ψεκάζουν και αναπνέεις ; Σου βγάλαν και την ζέα από την διατροφήν σου και την εδυσφήμισαν ! Τα κόμματα χωρίζουν η ΕΛΛΑΣ ενώνει, λέει ο Σαράντος Καργάκος, ο σοβαρός ιστορικός.
Καλά που πάνε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία κόπτονται οι επαγγελματίες " ανθρωπιστές" πάσης αποχρώσεως και πάσης μαλακίας ( μαλθακότητος- αρχαία λέξις, βλέπε " Επιτάφιον Περικλέους" του Θουκιδίδου), όχι των ΕΛΛΗΝΩΝ, μα των καημένων των λαθρομεταναστών - συγγνώμην των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ που ήλθαν εδώ να λιασθούν κάτω από τον Ελληνικόν Ήλιον, ( σου υπενθυμίζω ότι υπάρχει ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ στην Ελλάδα μόνον  κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ), διότι κι' αυτοί θα πάρουν τη κάρτα με το τσιπάκι( το χάραγμα) που τυγχάνει να είναι ο πρόδρομος του εμφυτεύματος στο δέρμα, στο εγγύς μέλλον!
Για το θέμα αυτό το τεράστιον και άκρως σημαντικόν, ενημερωθήτε άπαντες από το διαδίκτυον. Έχουν αναλυθεί και αποδειχθεί τα πάντα από ηλεκτρονικούς φωστήρες για το τι μπορεί να συμβεί στους χρήστες της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτου , η οποία θα εμπεριέχει την ταυτότητα , τα " λερωμένα, τ' άπλυτα" του καθενός, ιστορικόν,  ιατρικόν ιστορικόν , ηλεκτρονικόν πορτοφόλι, ιδεολογίες , προσωπικά δεδομένα...Δεν θα ξεύρεις εσύ τι ακριβώς.  Χρειάζεται να " σπάσεις" 40 κωδικούς για να το εύρης. Κάποιοι όμως , είναι ικανοί γι' αυτό, οι λεγόμενοι " χάκερς". Ποιός θα έχει πρόσβαση ; Εαν δεν είσαι αρεστός στο σύστημα , είναι δυνατόν να σου αλλοιώσουν τα στοιχεία π.χ. να σου που ότι χρωστάς κάπου , ενώ δεν αληθεύει ή ότι δεν σου ανήκει το σπίτι σου , ή ίσως ότι είσαι έμπορος ναρκωτικών ;  Ημπορούν να σου αφαιρέσουν χρήματα, να σε βομβαρδίζουν με χαμηλές συχνότητες , να σε αποκοιμίζουν κι' άλλο για να μην αντιδράς ; ( Βλέπε Ιωάννης Παπαζήσης -κάρτα πολίτου). Το τσιπάκι μπορεί να εκραγεί εάν πέσει κεραυνός κοντά σου. Εν ολίγοις πρόκειται για μια στυγνήν εφιαλτικήν δικτατορία όπου τα επερχόμενα που περιγράφονται στα αρχαία κείμενα , στον Όργουελ και στον Κάφκα θα ωχριούν.
Χάνομεν την Πίστιν μας στο Χριστό και το Άγιο Πνεύμα από το Βάπτισμά μας. Επίσης την ελευθερία μας που είναι συνώνυμη με τον Ελληνισμό και τον Έλληνα. Κατά το Ετυμολογικόν το Μέγα :  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = από το " ελεύθειν" ( έρχεσθαι, πορεύεσθαι) όπου δρα τις. Δηλαδή να ημπορεί κάποιος να πηγαίνη όπου αγαπά. Η ελευθέρα κίνησις, μετακίνησις, διακίνησις σε όλα και στις ιδέες ακόμη. Με τη κάρτα του πολίτου και αργότερα το " τσιπάκι" στο δέρμα παύουν όλα να υφίστανται.
Στην Αγγλία ένα κίνημα που εδημιουργήθηκε για το RFID ( τεχνολογία του τσίπ) εδώ και 4 έτη περίπου , επίεσε την Αγγλική Βουλή και απέρριψε την κάρτα του πολίτου ! Εδώ γιατί δεν γίνεται ;  Μήπως κάποιο δημοψήφισμα , ενημέρωσις πουθενά ; Δεν θυμάμαι και τι πολίτευμα έχουμε !
Η Εκκλησία γιατί δεν ομιλεί στο ποίμνιόν της ;  Υπάρχουν ιερείς που έχουν άγνοια, γιατί σιωπά ;  Η απάντησις σε σχετικήν επιστολήν  στις 17 Μαρτίου προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην  ο οποίος είχε την ευγενικήν καλοσύνην να ανταποκριθή αμέσως) δυστυχώς ήτο χλιαρή και αόριστη θα έλεγα, δηλαδή " παρακολουθούμε το θέμα , ότι κατά την Διαρκήν Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος ( Νοέμβριος 2010) " η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττη την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι ' αυτό ;
α) Η " κάρτα του Πολίτου" δεν πρέπει να περιέχη κατ'ουδένα τρόπον εμφανή ή αφανή τον αριθμό 666.
β) Επίσης κατ'ουδένα τρόπον πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.
.....Η Ιερά Σύνοδος αναμένει το καταρτιζόμενον σχέδιον.....
Και τα δύο συμβαίνουν. Κατά την ψηφοφορίαν του νομοσχεδίου εξέφυγε από τα χείλη του βουλευτού κυρίου Χαϊκάλη πως δεν πρέπει να έχη η κάρτα βιομετρικά στοιχεία και εντοπισμόν. Που θα τα έχη!
Που είναι ο αγαπητός και μαχητικός για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία Χριστόδουλος ;  Γι' αυτό δεν έπρεπε να υπάρχη σήμερα άλλωστε. Απ' τους πολιτικούς ταγούς μας δεν περιμένομε πια τίποτε.
Που είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι, τα ελεύθερα πνεύματα της Πατρίδος ; Μήπως έκαναν κάτι για την καταστροφή της ελληνικής γλώσσης ; για την επιβολήν του μονοτονικού ; προέταξαν τα στήθη μήπως για τον παραγκωνισμό της αρχαίας μορφής της γλώσσης μας και τον υποβιβασμόν της , την στιγμήν μάλιστα που την εκθειάζει όλος ο πλανήτης κι' έχει αποδειχθεί επιστημονικώς με πλείστα δημοσιεύματα το μέγιστον όφελος στον εγκέφαλο και τις μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία που προέρχονται από την κατάργησιν της ιστορικής ορθογραφίας και των τόνων-πνευμάτων ( Ιωάννης Τσέγκος-Τέστ Αθηνα). Που είναι οι Χριστόδουλοι που θα αφυπνίσουν τον λαό ; Δεν υπάρχουν !
Τουναντίον υπάρχουν σύγχρονοι " Πόντιοι Πιλάτοι" όπως είπε ο Μακαριστός Χριστόδουλος σε κήρυγμά του στην Μητρόπολιν Αθηνών, οι οποίοι σιωπούν εμπρός στις αδικίες και στα εγκλήματα για να μην χάσουν τα προνόμια και το βόλεμα.
Κάνετε μόνοι σας τους συνειρμούς... Όλα δένουν μεταξύ τους. Γιατί επιβάλλουν αλήθεια, λόγω λύσεως του ανθρωπιστικού προβλήματος την ηλεκτρονική κάρτα ; Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι ;  Αρχίζουν από τους οικονομικά ανήμπορους. Και μετά δεν αγοράζεις , δεν πωλείς τίποτα χωρίς αυτήν ;
Εγώ, μια Ελληνίδα μάνα( αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας) με οικονομικά προβλήματα δεν θα την παραλάβω.
Είμαι και αισθάνομαι , όπως λέει και η ηρωϊκή στη Θράκη δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, απόγονος της αρχαίας Σπαρτιάτισσας, της Μπουμπουλίνας , της Μαντώ Μαυρογένους, της Δόμνας Βιζβίζη, της γυναικός της Βορείου Ηπείρου που μετέφερε πολεμοφόδια και τρόφιμα στα βουνά της Πίνδου. Όχι αριθμός ! Χριστιανή Ορθόδοξη ! Όχι αριθμός !
ΟΧΙ σκλάβα μιας Παγκοσμίου Κοινότητος Απρόσωπης με μια πρωτεύουσα, συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων , συγκεκριμένης φυλής-ελίτ της Παγκοσμίου Τραπέζης όπου θα ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα.
Αναλογίζεται κανείς τις ευθύνες του και τα δικαιώματά του ; Κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, της πατρίδος, η ύπαρξ΄ς μας. Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη !
Ή απλώς " νίπτομε τας χείρας" ;

                                                                                                           Αμφιτρίτη


                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου